Een energiezuinige jacuzzi, bestaat dat?

Absoluut! Een jacuzzi hoeft helemaal geen hoge energierekening met zich mee te brengen. Of uw bubbelbad nu binnen of buiten staat, het is zeker mogelijk om het energieverbruik te beperken. Een luxueuze spa én lage energiekosten, dat is dubbel genieten. Hieronder onze beste tips om een beperkt verbruik te realiseren bij uw eigen jacuzzi: 

1. Laat de spa aanstaan 

Tegenstrijdig maar vaak waar, zeker voor veel buitenjacuzzi’s. Door de jacuzzi aan te laten staan blijft het water op temperatuur. Het verwarmingselement verbruikt veel meer energie om water van koud naar warm op te warmen dan om het op temperatuur te houden, en dat kan meetellen op uw energierekening. Bovendien is het juist de bedoeling dat u op elk moment van de dag van uw spa kan genieten! Veel spa’s zijn daarom ook zo ontworpen dat ze het energiezuinigst zijn als ze lang aanblijven. Zo staat uw spa altijd voor u klaar wanneer het nodig is.  

Bij een langere vakantie kan het dan weer wel voordeliger zijn uw spa tijdelijk uit te zetten. Hoe lang dat precies is hangt af van een aantal factoren zoals het type spa dat u heeft, uw gebruikelijke temperatuur, en natuurlijk uw energietarief.    

2. Investeer in een goede cover

De beste manier om het verbruik van een jacuzzi laag te houden is dus door temperatuurschommelingen te voorkomen. De jacuzzi laten aanstaan is dan ook een goede eerste stap, maar het afdekken van de spa is minstens even belangrijk. Een goed isolerende cover zorgt dat de warmte in de spa blijft en beperkt daarmee het energieverbruik van uw jacuzzi. Onze HotSpring spa’s worden standaard geleverd met een zeer isolerend afdeksysteem dat voldoet aan strenge internationale energiezuinigheidsnormen. Daarnaast heeft u de keuze uit verschillende hefsystemen voor een volledig gepersonaliseerde binnen- of buitenspa.  

3. Denk aan isolatie 

Een energiezuinige jacuzzi is een goed geïsoleerde jacuzzi, dat is duidelijk. Naast een isolerend afdeksysteem is het dan ook een goed idee te kijken naar het materiaal van uw spa. Schuimisolatie is een populaire keuze, maar niet alle schuimisolatie is geschikt voor een jacuzzi. Ook het materiaal van de bodemplaat is belangrijk, zowel bij binnen- als buitenspa’s. Een goede isolatieplaat verhoogt de energiezuinigheid van een jacuzzi door het contact met een koude ondergrond te beperken.  

De HotSpring Highlife-collectie heeft daarom standaard structuurribbels op de onderkant van de spa die een extra isolerende luchtruimte creëren. Bij de Limelight- en Hot Spot-collecties is dit zelfs een bodemplaat uit polymeer. Ook de schuimisolatie is van topkwaliteit. Bij de Highlife-collectie is deze gemaakt uit meerdere lagen met een zeer hoge dichtheid, hetzelfde materiaal als in commerciële diepvriezen. De Limelight- en Hot Spot-collecties bieden nog meer comfort met een exclusieve Fibercor-isolatietechniek, waarbij er schuim wordt gebruikt met een nog hogere dichtheid. Zo weet u zeker dat u de meest energiezuinige jacuzzi koopt.  

HotSpring spa’s – de meest energiezuinige jacuzzi?  

Of een bepaalde spa de meest energiezuinige spa is, is moeilijk te zeggen. Naast bovenstaande factoren hebben ook het plaatselijke klimaat, persoonlijke temperatuurvoorkeur, en gebruik invloed op het uiteindelijke verbruik van uw jacuzzi. Wel kunnen we met zekerheid zeggen dat een HotSpring spa altijd ontworpen is met laag energieverbruik als voornaamste voorwaarde. Veel van onze spamodellen hebben dan ook standaard een efficiënte circulatiepomp die minder verbruikt dan een lamp van 40 Watt.  

Hoog comfort aan een lage energieprijs, het is effectief mogelijk. Wij helpen u dan ook graag uw ideale spa te kopen. In onze showroom kan u de verschillende modellen zien en zelfs uittesten. Zo ervaart u alle voordelen van een energiezuinige jacuzzi nog voor deze bij u thuis geïnstalleerd is. 

Graag meer informatie over Hotspring jacuzzi’s? Contacteer ons!