Een jacuzzi installeren? Binnen of buiten? Waar houdt u best rekening mee?

Bij het kopen van een jacuzzi of bubbelbad is de plaatsing ervan een belangrijk onderdeel om te overwegen. Geniet u liever van het ontspannend effect van een bubbelbad onder een prachtige sterrenhemel in de tuin? Of toch liever in de privacy van uw huis? Houdt zeker rekening met de volgende aspecten voor u beslist om uw nieuwe jacuzzi binnen of buiten te installeren.

Ruimte
Ruimte kan de keuze van plaatsing al sterk limiteren. Heeft u binnen in uw huis voldoende plaats om een bubbelbad te installeren? Zijn er voldoende elektriciteitsaansluitingen aanwezig? Zal u een extra ruimte moeten bouwen? Of kan u uw jacuzzi in een bestaande ruimte van uw huis laten plaatsen?

Buiten heeft u de keuze om het bubbelbad in de tuin te plaatsen of zelfs in te graven. Afhankelijk van uw buitenopstelling kan u hem ook op uw terras of in uw veranda zetten, op voorwaarde dat de fundering het toelaat.

De grootte van de jacuzzi is natuurlijk ook van belang. Wenst u een bubbelbad voor 2, 4 of 6 personen? Informeer u goed over de afmetingen om te zien of uw jacuzzi in uw binnen- of buitenruimte past.

Ventilatie
Naast de plaatsing van de jacuzzi is ventilatie ook een niet te onderschatten factor. Voorzie zeker een ventilatiesysteem in de ruimte als u het bubbelbad binnen wilt installeren. Door voldoende te ventileren voorkomt u namelijk de vorming van schimmel. Dankzij de frisse buitenlucht is dit buiten geen probleem.

Weer
In België is het goede weer zeker niet altijd van de partij. Dat wil echter niet zeggen dat u uw jacuzzi niet heel het jaar door kan gebruiken. In de winter is het aangenaam vertoeven in uw lekker warme bubbelbad. In de zomermaanden kan u volop van de zon genieten met een barbecue en een ontspannend moment in het bubbelbad. In de winter vereist een jacuzzi buiten uiteraard meer onderhoud. Houdt er rekening mee dat er takken, bladeren en insecten in uw jacuzzi terecht kunnen komen. Ook zal uw jacuzzi buiten ietsje sneller slijten onder de weersomstandigheden.

Binnen of buiten? De keuze is aan u.
Of u uw jacuzzi binnen of buiten laat installeren hangt uiteindelijk af van uw persoonlijke voorkeuren. Beide installaties hebben hun specifieke voor- en nadelen. Als u hulp nodig heeft bij het kiezen van uw nieuwe jacuzzi, springt u best even binnen in onze toonzaal. Onze adviseurs staan u met plezier bij tijdens uw keuze.

Graag meer informatie over Hotspring jacuzzi’s? Contacteer ons!